DERS KAYIT TARİHLERİ;

• Ders kayıtları 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olup, dersler 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. Ders ekleme-bırakma ve özel öğrenci kayıtları 16-17 Eylül 2019 tarihleri arasındadır. (tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi hariç)
  • Ders ekleme-bırakma tarihlerinde ders kaydı yapılabilmektedir.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ;

• Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 13. Maddesinde belirtildiği üzere;
  • Ders kayıtları akademik takvimde belirlenen tarihler arasında Öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır.
  • Ders kaydı işlemlerinin tümünden öğrenciler sorumlu olup, bu işlemleri kendileri yapmakla yükümlüdürler. Ancak, öğrencilere ders kayıt yenileme işlemlerinde yardımcı olmak için bölüm başkanlığınca ilgili bölümün öğretim elemanları arasından bir akademik danışman görevlendirilir.
  • Kaydınızı kesinleştirip kontrol ettikten sonra danışman onayına sunmayı ve Danışmanınızın ders kaydınızı onaylayıp onaylamadığını kontrol etmeyi unutmayınız.
  • Lisansüstü öğrencilerin Öğrenci İşleri ilgili Enstitülerde yürütülmektedir.

E-KAYIT (ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ) SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

HARÇ İŞLEMLERİ;

Harç yatırması gereken öğrenciler öğrenci numaraları ile Halk Bankasının herhangi bir şubesi veya atm’sinden harçlarını yatırdıktan sonra ders kaydı yapabileceklerdir. E-kayıt sayfanıza girdiğinizde ders kaydı sayfanızda ödemeniz gereken harç ücreti görüntülenecektir. Herhangi bir sorun olduğu taktirde Öğrenci İşlerinde ilgili bölüm sekreterinize iletişime geçiniz.

Harç yatıracak öğrencilerimiz katkı payı/öğrenim ücreti işlemleri ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Katkı payı/Öğrenim ücretini öğrenmek için tıklayınız.

Harç ücretleri; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine Dair Kararda artış söz konusu olduğu taktirde bahar dönemine yansıtılacaktır.

HAZIRLIK İŞLEMLERİ;

Hazırlık öğrencilerimizin ders kayıt işlemi bulunmamaktadır. Ders kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Harcı olan öğrencilerimizin her dönem ders kayıt sürecinde harçlarını ödemeleri yeterlidir. Harcını yatırmayan öğrencilerin ders kaydı kesinlikle yapılmayacaktır.

2019-2020 Muafiyet/Seviye Tespit Sınavı Takvimi için tıklayınız.

ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER;

Öğrenci e-kayıt sistemine (öğrenci bilgi sistemi'ne) giriş için şifreniz TC numaranızın ilk beş rakamıdır.

Öğrenci numaranızı bilmiyorsanız öğrenci numaranızı öğrenmek için    tıklayınız

AKADEMİK TAKVİMLERİMİZ;

2019-2020 LİSANS/ÖNLİSANS/YÜKSEKLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2019-2020 HUKUK FAKÜLTESİ AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2019-2020 TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2019-2020 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2019-2020 NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU İÇİN TIKLAYINIZ.