Değerli öğrenciler, İngilizce ve Arapça hazırlık sınıfı öğrencilerinden 2. Öğretimlerin veya aynı zamanda ikinci bir üniversitede kaydı olanların harçlarını yatırmaları gerekmektedir. Obs’de ders kaydına girildiğinde ne kadar harç ödemeniz gerektiği görünmektedir. Obs'den herhangi bir ders kaydı yapmanıza gerek yoktur. Hazırlık öğrencilerinin ders kayıtları, İngilizce hazırlıkta olanların Yabancı Dilller Yüksekokulu tarafından, Arapça hazırlıkta olanların İlahiyat Fakültesi tarafından yapılacaktır. Ancak; harçlarını ödemeyen (harç borcu olan) öğrencilerin ders kaydı yapılmayacaktır. Bu nedenle Hazırlık öğrencilerinin harçlarını kontrol ederek ders kayıt sürecinde harçlarını ödemesi önemle duyurulur.